A fotocella fényelektromos hatáson alapuló fényérzékeny berendezés, amely a fényhullámokra elektromos választ ad. Komoly technika áll a kapunyitó rendszerek mögött. A bennük található, beléptető rendszerek, billentyűzetek, távirányítók illetve proximity olvasók egyszerre működnek, és ezáltal nagy méretű illetve tömegű kapukat tudnak megmozgatni. Emellett magas szintű biztonságot tudnak nyújtani, segítik a könnyed bejutást az objektumba. A kapunyitó rendszer fontos elemei a fotocellák, amik garantálják a biztonságot működés közben, megakadályozva, hogy személyi sérülés, vagy anyagi kár keletkezzen.

Kapcsolat

Infrasugárral tudnak kommunikálni, ahol az egyik az adó, másik a vevő, ami érzékeli a sugár jelenlétét. Amíg ez a szemmel láthatatlan infravörös sugár töretlen marad, a fotocellák szabad utat adnak a kapunyitó működésének. Ha a sugár megtörik, a fotocellák megállítják és visszanyitják a kapunyitó motorokkal a kapuszárnyakat, mert érzékelik az akadályt. Így előzik meg, hogy sérülés vagy anyagi kár keletkezzen.

Hova helyezzük?

Fontos a megfelelő pozicionálás mivel az ajtónk csak így tud problémamentesen működni, megfelelő magasságban kell őket felszerelni és beállítani. Általában a fotocellák a talajtól 600 mm magasságban kerülnek felszerelésre, figyelnünk kell mivel ha nem pontos a beállítás, veszélyben lehetnek az autók is! Továbbá fontos még hogy semmilyen akadály ne zavarja meg a rendszert.

Beszerzése

Ha fotocellára szeretne váltani, a legjobb helyen jár. Weboldalunkon per pillanat hat különféle fotocellát találhat, akár harminc méteres hatótávolsággal ellátva. Alacsony energiafogyasztása miatt igazán praktikus tud lenni akár kapunyitó rendszerekben, akár más felhasználáshoz.